Деветокласник в русенска гимназия си купил марков часовник и два скъпи уреда, като използвал данните на три чужди дебитни карти.
Разследването по случая тече от 10 март, когато 36-годишна пловдивчанка подала сигнал по електронна поща в Областната дирекция на МВР в Русе, че чрез профила й в онлайн платформа за автоматични плащания и данните на личната й дебитна карта неизвестен е платил скъп мъжки часовник. Покупката е доставена на мъж в Русе. 
При проверка на посочения от пловдивчанката адрес се оказало, че там не живее човек с името на получателя на часовника. Сигналът обаче се добавил към други подобни, които постепенно дали следа към извършителя.  Оказало се, че това е 16-годишен ученик, чиито родители изтръпнали при появата на полиция в дома им. По време на обиска в стаята на момчето е открит описаният от пловдивчанката марков мъжки часовник, иззети са лаптоп, мобилни телефони.
Ученикът обяснил, че чрез интернет игри се сдобил с данните на дебитните карти на трима човека от различни градове в страната. С тези на пловдивчанката си поръчал скъп мъжки часовник по интернет, като използвал GSM-а на съученик, за да не води номерът към него. За получаване посочил адрес в близък до дома му жилищен блок. В уречения ден и час отишъл там и получил часовника, изпратен с куриер. Именно тази маневра му дала тримесечно измамно спокойствие, че ще му се размине.
Доказано е, че момчето си е поръчало още две скъпи стоки с другите две банкови карти, до чиито данни достигнал чрез онлайн игрите. Изяснява се дали ученикът има съпричастност към други подобни престъпления.