Апелативният съд във Велико Търново потвърди решението на Окръжния съд в Русе за плащане на 50 000 лева обезщетение на млада жена за грешно премахнатата й гърда в Университетска болница „Канев“. Решението не е обжалвано и вече е в сила.
Живеещата в Англия 29-годишната Милица Аргирова се върнала през януари 2018 година в Русе и по време на престоя си в града напипала бучка в дясната си гърда. Посетила общопрактикуващ лекар, който й дал направление за преглед в болница „Канев“ и на 23-и същия месец жената постъпила в хирургията. Още същия ден Милица била подложена на операция за премахването на бучката, като й е направено и бързо хистологично изследване. След него й била съобщена страшната новина, че има рак, и се налага да се отстрани цялата гърда и колкото по-бързо стане това, толкова по-добре. 
Младата жена изпаднала в шок, пише в жалбата й до съда, и обвинява болницата, че не й е била дадена възможност въобще да си помисли, а единствено й се обяснявало, че трябва да се действа бързо. Така още същия ден се стигнало до отстраняването на гърдата. Връщайки се в Англия, Милица посетила лекар хирург, който обяснил, че не е имало нужда от такава осакатяваща операция. Това я мотивирало да поиска обезщетение за нанесените й неимуществени вреди. 
С решение от 11 юни миналата година Окръжният съд прие иска за основателен и доказан и осъди болница „Канев“ да заплати на Милица обезщетение в размер на 50 000 лева от исканите 70 000 лева, заедно със законната лихва от 23 януари 2018 година до окончателното плащане, както и 8644 лева разноски за делото. От болницата подадоха жалба в Апелативния съд с мотива, че медицинските специалисти са действали в условията на оперативна самостоятелност.
Висшестоящите магистрати споделиха изводите на колегите си от Русе, че при пациентката са допуснати съществени пропуски в диагностиката, което е довело до неточна диагноза, непотвърдена с необходимите изследвания, а оттук и до прибързаното решение за отстраняване на млечната жлеза, без тази операция да е била спешна, наложителна, животоспасяваща. Коригирана е единствено сумата на обезщетението.