При силен вятър от района на площадката за сортиране на отпадъци от опаковки на „Екопак“ хвърчат хартиени боклуци, шишета и найлонови торби. Проблемът е, че оградата на площадката е с множество дупки или липсва, а на места застрашава дори минувачите от срутване върху тях. Това сигнализира екоактивистът Иван Белчев в писмо до РИОСВ, Община Русе и медиите, като илюстрира твърденията си със снимки.
Потърсени за коментар, от екоинспекцията заявиха, че ще бъде направена проверка съвместно с Общината, тъй като тя има сключен договор с „Екопак“ за сепариране на отпадъци.
Дали наистина е извършена проверка, не стана ясно, но четири дни по-късно във фейсбук Иван Белчев благодари на служителите на площадката, че са ремонтирали оградата и са почистили района.
„Днес отидох лично да им благодаря и г-н Лисичков, управител на фирма УНИТРЕЙД-БГ-М, която стопанисва площадката, ми показа процеса по рециклиране. 
Боклукът от всички жълти контейнери в Русе преминава през ръцете на 10-тина служители, които сортират пластмасови шишета, найлони и метални кенчета. Запознах се с всички тях и разбрах колко отговорна за обществото дейност вършат. Важно е ние да си хвърляме боклука на правилното място и така да помогнем за рециклирането на отпадъците“, написа Белчев. И изразява увереност, че това е начинът за решаването на проблемите в Русе - от гражданската активност с посочването на проблемите през отговорната и бърза реакция на фирмата.