Лава кейк с цитруси, течен център с бял шоколад и ядки и сос от череши - това сладко изкушение, което би конкурирало най-изисканите менюта в някои супер ресторанти, донесе първото място на международния тандем в четвъртото издание на състезанието „Като шеф готвачите“. Шеф Ради Стамболов поздрави отбора на петокласника Дариян Петров от училище „Любен Каравелов“ и неговия помощник Михай Бунджиу от 11 клас в Техническата гимназия „Петре Аурелиан“ в Букурещ. 
Участниците в първото по рода си в България състезание за невръстни кулинари, които майсторят изискани шедьоври в тандем с ученици от Професионалната гимназия по туризъм, в събота се надпреварваха да смаят професионалното жури с любимите си сладкиши. 
Второто място бе присъдено на петокласничката Даяна Горчева от „Йордан Йовков“ и Христо Христов, 11 клас в Гимназията по туризъм, за техния впечатляващ „Чийзкейк с ягоди в чаша“. Третата награда отиде при Берк Ибрямов, 5 клас от „Иван Вазов“, и Наталия Атанасова, 10 клас в Гимназията по туризъм, за тяхното изкусително брауни. 
Връчени бяха и три специални награди. Призът на русенския Клуб на професионалните готвачи получиха шестокласничката от „Васил Левски“ Едже Мехмедова и Силвена Стоянова, 11 клас в ПГТ, които приготвиха шоколадово брауни. Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе отиде при Ивана Йорданова, 5 клас от „Братя Миладинови“, и Памела Димитрова, 11 клас в ПГТ, за изпипания от тях домашен чийзкейк с боровинки. Специалната награда на Община Русе, връчена от кмета Пенчо Милков, зарадва шестокласника Кристиян Златев от „Тома Кърджиев“ и единадесетокласничката Виктория Василева от ПГТ, които приготвиха шоколадово суфле. 
На всички участници във вкусната надпревара директорката на ПГТ Ренета Вълева подари кулинарни книги с рецепти на ястия от русенския регион.