42 сигнала за наводнени сгради и мази, както и за невъзможност на линейките да излязат от гаража са подадени по време на пороя в сряда.
За щастие по това време нямаше повиквания от пациенти, а реанимобил, който бе на адрес, закъса по улиците в града, но след като екипът е оказал помощ на болен в дома му, обясни за „Утро“ директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иванка Маринова. 
Отделно спасителни екипи на противопожарната служба са реагирали на десетки повиквания за изтегляне на закъсали по наводнените улици автомобили. На две жени с деца, чиито автомобили са били сред затъналите в импровизиран вир до бившата Симова мелница, е помогнато да се приберат по домовете си. В болница са откарани пострадалите в две катастрофи на същото място. Малко по-късно, около 19.30 ч, до болница с различни счупвания е транспортиран и 26-годишен младеж, чийто фолксваген излязъл от мокрия път преди разклона за Бъзън и се блъснал в дърво. За да бъде спасен човекът, се е наложило разрязване на автомобила.