Общинските съветници от ГЕРБ ще гласуват на днешната сесия против отпускането на пореден паричен заем от 540 000 лева на „Общински транспорт Русе“ за закупуване на 12 тролея втора употреба. Мотивите си за това те посочиха вчера в прессъобщение до медиите, в което се казва: „Ние сме за обновяването на градския транспорт, от години работим активно в тази посока, но по време на постоянните комисии не стана ясно как е достигнато до единичната цена, дали тези 12 тролейбуса ще са снабдени с устройства за достъпна среда и ще могат ли да изпълняват основната транспортна задача и ще се впишат ли в новата транспортна схема“.
В момента „Общински транспорт Русе“ разполага с 36 тролейбуса, като според зам.-кмета Димитър Недев 10 от тях ще излязат от употреба в края на годината. С доставката на 20 електробуса, от които първият вече пристигна, и подновената поръчка за 15 нови тролейбуса, Общината се надява да постигне 95% ефективност на градския транспорт. 
Съветниците от ГЕРБ се спират и на ябълката на раздора от миналата сесия - предложението сдружение „Блок 14“ да ползва 10 години къщата на Панайот Хитов срещу месечен наем от 168 лева /без ДДС/. Спорeд тях емблематичната сграда трябва да се отдаде чрез търг или конкурс, да не се създават двойни стандарти при разпореждането с общинската собственост.  
Като друго спорно предложение на общинската администрация съветниците от ГЕРБ посочват разкриването на две дневни смесени групи към детска ясла 15, което ще доведе до закриването на яслените групи към детска градина „Пролет“. Според тях родителите предпочитат групите към градината и именно за тях са подали заявления по първо желание, а не за ясла 15. Днес на сесията Наталия Кръстева ще поиска отговор от администрацията защо е избрана ясла 15, а не по-близката до ДГ „Пролет“ ясла 12.