Коалицията ГЕРБ-СДС представи русенската си листа с кандидати народни представители за парламентарните избори на 11 юли. Събитието се състоя в зала „Европа“ в Доходното здание на 15 юни, където се събраха представители и симпатизанти на коалицията.

„Нашата мисия е градежът на България, нашата визитка картичка е направеното от нас, а силата ни – всички 800 хил. Българи, които повярваха отново в нас. Ние ще спрем хаосът, езика на омразата и ще поеме отново по европейският път на България“, каза водачът на листата Красен Кралев, а областният координатор Георги Кръстев допълни, че това са най-важните избори за ГЕРБ.

Ето още и за кандидатите на коалицията:

Водачът на листата Красен Кралев министър е министър на младежта и спорта от 2014 година в правителството на лидерът на партията Бойко Борисов. Той е избран за народен представител в 43, 44 и 45 Народно събрание. Става рекордьор на България на 20 000 метра за юноши в старша възраст през 1986 година. По образование той е експерт в областта на публичните публикации, завършва медицинският университет във Варна, след което специализира управление на политически кампании в университета на Южна Каролина.

Втора е Десислава Атанасова - адвокат в адвокатската колегия в Русе, общински съвет в Русе в периода на 2007-2009 година ,след което става народен представител от Русе. За кратко е избрана за министър на здравеопазването в 2012-2013 година. Тя бе избрана и за председател на коалицията ГЕРБ-СДС в 45-тото НС.

Трети е д-р Цветан Райчинов. Той завършва Медицинската академия в София и специализира акушерство и гинекология. Управител е на диагностичният-консултативен център 1 в Русе от 1999 година. Бил е председател на Българският лекарски съюз 2 мандата, в момента е председател на Регионалната колегия на БЛС в Русе.

Четвърти е Николай Братованов, юрист. Той е роден в Русе, завършва образованието си по право в Русенският университет „Ангел Кънчев“ и от 2005 година практикува като адвокат.

На пето място е коалиционният партньор от СДС Драгомир Драганов, родом от Бяла. Той завършва икономика във Варна, член е на СДС от 1990 година, областен председател на партията за Русе от 2015 и Член на Националният Изпълнителен съвет от 2006 година. Заместник кмет е на Община Бяла е периода 1990-1995 година. От 2003-2007 година е общински съветник в Две могили, а до 2011 кмет на общината. Настоящ общински съветник.

Шести е новият областен координатор за Русе 21- годишният Георги Кръстев, който встъпи в длъжност май месец след като бе избран от лидерът на партията Бойко Борисов. Той е третокурсник по право в Русенският университет новият и е номиниран за студент на годината през 2020 година. Същата година е избран за участник в програмата млади политици на изборни длъжности на Европейският комитет на регионите. Той е и най-младият президент за един ден в едноименната инициатива.

Седми е председателят на общинската структура на ГЕРБ в Общинският съвет Бедрос Пехливанян, магистър фармацевт и собственик на аптеки“ Астра“ в Русе.

Осми е директорът на драматичен театър „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. В своята кариера той има изиграни 25 роли като актьор, като режисьор над 80 представления в България и чужбина и е автор на 18 пиеси. Също така вече трети мандат общински съветник от ГЕРБ в Русе.

Девети е проф. Михаил Илиев от Русенският университет. Всепризнат експерт по комуникационни мрежи и системи с над 130 научни публикации, 11 книги и учебници и над 20 международни и национални научно-изследователски и образователни проекти.

Десети е предприемачът Иван Иванов, учредител на партия ГЕРБ и общински съветник. Вече 26 години е управител на агенцията за недвижими имоти „Олимпия“.

Единадесета е Севдалина Стоянова е учителка с магистър по спортна икономика. Треньор е по спортна стрелба от Националната спортна академия в София и треньор в ученическата спортна школа в Русе.

Дванадесети е Красимир Костадинов, родом от Борово и почетен гражданин на града, заместник председател на Общинският съвет там. Завършва висше образование в Пловдив със специалност аграрна икономика, магистър маркетинг в Русенският университет.

Тринадесети е Кремена Кръстева е педагог с висше образование от Шумен със специалност математика и физика и управление на образованието. Директор на ОУ „Йордан Йовков“ и председател на клуб „Образование“ към ПП ГЕРБ.

Четиринадесети е Евгени Игнатов, икономист и известен треньор по лека атлетика. Той е многократен български и републикански шампион по лека атлетика. 1986 година поставя до момента неподобрен рекорд от други българи на 5000 метра за 13мин и 13сек. Носител е на още 7 национални рекорда на средни и дълги разстояния.

На петнадесето място е Кристиана Колева от Русе на 23 години, която настояще е студент по стопанско управление в Русенският университет. Завършила е СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Същевременно тя работи и като специалист в агенцията по пътна инфраструктура в националното управление.

Шестнадесет е инж. Мирослав Залев предприемач със собствен бизнес в областта на сервизната дейност, битови електроуреди и туризъм.

 

Извънредни парламентарни избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъплание!