ЦСКА напазарува набързо през последните дни няколко чужденци. Нито един от тях не идва от елитен отбор, а флангови футболист дори дойде от... четвъртата по сила френска дивизия!
По този повод „Утро“ попита Димитър Бербатов при срещата му в понеделник с представители на клубовете от Русенска област дали би ограничил бройката на чужденците, ако бъде избран евентуално за президент на БФС.
„За съжаление, не може да се направи нищо. Според законодателството в Европейския съюз всяка ограничителна мярка се счита за нарушени човешки права. Никой не може да лиши някого от възможност да се труди в друга държава от общността. Виж, може да се помисли за ограничение на футболистите извън ЕС“, обясни Бербатов.
Това разяснение казва, че нашите клубове ще продължават да купуват чужденци на килограм, стига да имат европейско гражданство или пак да са успели да се уредят с европейски паспорт. А младите и перспективни българи ще гледат със смазано самочувствие и липсваща мотивация мачовете от скамейката, докато в един момент им писне и зарежат футбола. И пак ще гледаме двубои между ЦСКА и „Лудогорец“ примерно, в които ще бъде новина, ако сред двайсет и двамата играчи има повече от двама българи.