Несъгласие с материала на „Утро“ от 14 юни „Блок „Скопие“: Вече 4 месеца плащаме вода и ток, изразходвани от Общината“, изрази вчера Община Русе. Накратко - става въпрос за открита в блока изнесена социална приемна, която според живеещите там ползва комунални услуги, но разходите за тях се трупат на общите сметки. 
Мнението им се оказа невярно, Общината е плащала задълженията си, стана ясно от разпространени вчера документи.
Твърдението, че граждани плащат общински разходи - и то не заради сумите, а заради принципа - беше на живеещия в блока Йордан Златев. По думите му той забелязал повишена консумация на ток и проверил има ли открити допълнителни партиди в блока. От Енергото, ВиК и „Топлофикация“ го уверили, че такива няма и всичко се пише на общата сметка.
В съответствие с професионалната етика „Утро“ се обърна за коментар към зам.-кмета по хуманитарните дейности Енчо Енчев, който натовари с тази задача директора на общинската хуманитарна дирекция Катя Петрова, а тя не отрече, че Общината все още няма открити партиди за плащане на ток, парно и вода. „Разходите ще си ги платим. Ще направим споразумителен протокол за времето от периода на строително-монтажните работи и ще уточним сумите“, заяви г-жа Петрова и мнението й бе коректно цитирано.