Нищо няма да попречи на най-малките русенски кулинари да се впуснат в събота в поредното вкусно приключение, наречено „Като шеф готвачите“. Постепенно превръщащото се в интригуваща и изкусителна традиция състезание се организира за четвърти път от Община Русе, Професионалната гимназия по туризъм, Клуба на професионалните готвачи и ресторант „Кралска закуска“, който отново ще бъде домакин. 
Шест отбора ще показват и доказват кой е най-вкусният сладкиш - в тях се включват по един ученик от 5 или 6 клас и по един гимназист от ПГТ. В това издание на „Като шеф готвачите“ най-малките „майстори“ са от училищата „Тома Кърджиев“, „Братя Миладинови“, „Иван Вазов“, „Йордан Йовков“, „Васил Левски“ и „Любен Каравелов“. Малките титуляри ще работят с петима су-шефове от русенската гимназия по туризъм и с един гост су-шеф, Михай Константин от Техническата гимназия „Петре С.Аурелиян“ в румънската столица Букурещ. „От по-миналата година подготвяхме програма за партньорство с колегите и учениците от тази гимназия в Букурещ и когато миналата година трябваше да проведем първа работна среща, ограниченията заради пандемията осуетиха намеренията ни. Така че гостуването в събота ще поднови обсъждането на съвместните ни планове“, каза за „Утро“ директорът на ПГТ Ренета Вълева. 
Жури на четвъртото издание на първото по рода си кулинарно състезание за деца ще бъдат професионални готвачи от „Евро-Ток - България“ и Българската асоциация на професионалните готвачи. В събота по обяд те ще обявят класацията на участниците, които ще се състезават по темата „Любим сладкиш“.