60-годишен мъж е арестуван по подозрението, че е пребил до смърт жена си в ползваната като вила наследствена къща в Могилино.  
Съпрузите живеели в Русе, но прекарвали лятото в Могилино. Двамата имат две дъщери, като едната живее в Русе, а другата - в София. Бащата обичал да си пийва и в такива състояния налитал да бие жена си. В събота в 17.15 часа той съобщил на тел.112, че като се прибрал от пазар в селото, открил 59-годишната си жена мъртва на пода в една от стаите в къщата им. 
Пристигналите полицаи от Две могили и криминалисти от Русе установили следи от удари по тялото на жертвата. Смята се с голяма степен достоверност, че те са нанесени с дървен предмет.
По неофициална, но достоверна информация, мъжът е бил пиян и едва в неделя е успял да даде показания.
Заподозреният е отведен в следствения арест и е задържан за три денонощия, срещу него има повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие. Тепърва се изяснява дали той въобще е ходил на пазар, или се е опитвал да свести жена си, която вероятно е изпаднала в кома вследствие на нанесения й побой, съобщи вчера за „Утро“ окръжният прокурор Георги Георгиев.