Танков влекач е най-новата атракция на парка от ретро автомобили в центъра на село Екзарх Йосиф. Той е бил предвиден за бракуване от Гражданска защита, но по идея на кмета на селото Илия Данев военното министерство го е предоставило за експозицията. Влекач е в движение и дори при бедствени ситуации може да се ползва. 
„Две седмици, след като го доставихме, го запалихме и той тръгна. Има и една история, свързана с него. В една тежка зима преди 20 години, аз бях свидетел, се наложи с същият влекач да се помогне на една родилка от село Батин. Тя беше транспортирана до Русе и роди момченце, което днес е вече младеж“, разказа Илия Данев.
Ретро паркът е поредната идея на най-дългогодишния кмет в региона за облагородяване на Екзарх Йосиф. Началото му е поставено от произведен през 1956 г. „Запорожец“ /масово наричан Сапунерка/, след това до него се наредили „Трабант“ /който е в изправност и може да се кара/, „Варшава“, „Москвич“ /наричан на шега Немска каска/ и военен джип „УАЗ“. Скоро до тях ще паркира „Волга М21“ /заобленият модел с еленчето на предния капак/.