От Общината обещаха, че ще си отворят отстрани на блока вход за помещенията, които ползват за социални дейности, но вече мина много време, а нищо такова не се случва. Това съобщи в редакцията на „Утро“ Йордан  Златев, собственик на апартамент в блок „Скопие“. Той обясни, че преди известно време имало среща на представители на Общината с хората от блока, където били поставени важни въпроси, свързани с работата на социалния офис на първия етаж в жилищното здание.
„Тогава обещанието беше, че от 1 юни страничният вход ще бъде налице и вече външни хора няма да минават през нашия вход, за да отидат при социалните“, каза Златев.
Той и останалите недоволни от неочакваните ДсъседиФ обитателите на блок „Скопие“ обаче останали неприятно изненади, когато нито на 1 юни, нито в дните след това даже не се работело по отварянето на самостоятелна врата за общинския офис. 
„Заради това във входа влизат хора, които ние не познаваме, притесняваме се - кой гарантира, че някой няма да тръгне да щъка по етажите“, каза възрастна жена. 
„Блокът и без друго има достатъчно проблеми, трябва да се направи укрепване на облицовъчните плочи, които отскоро започнаха да падат, тъй като са направени некачествено и телта, която ги държи, е изгнила“, алармира друг обитател, който се представи като инж.Стоянов.
„Страничен вход за социалния офис е повече от необходим, това е нужно и за нашето спокойствие, и за спокойствието на хората, които ще работят там и за тези, които ще го посещават“, каза друг съсед, Николай Николов. И посочи останките от металната рампа, която е била поставена за евентуалните хора с инвалидни колички. Тя създавала значително повече проблеми, отколкото удобства, тъй като била монтирана буквално върху двете стъпала на входа и хората правели гимнастики, за да я заобиколят и да си влязат във входа, като избегнат замръзващата и хлъзгава през студените месеци платформа. 
Обитателите на блок „Скопие“ са единодушни: въпросният страничен вход трябва да се направи час по-скоро - и това може да стане точно по начина, по който са направени такива входове към подобни помещения в съседните блокове „Вит“ и „Битоля“. 
Те обаче са обезпокоени не по-малко и от още нещо. Оказва се, че откакто през февруари е започнал ремонтът на помещенията, където сега се намира социалният офис, и до ден днешен разходите за ток, вода, парно се поемат от... собствениците на жилища в блока!  
„Направи ми впечатление, че взех да плащам все повече и повече - гледам, цифрите от общия водомер, от общия електромер стават все по-големи“, разказа Йордан Златев. 
И той започнал да задава въпроси. Питал инкасаторката на ВиК, питал „Топлофикация“ и навсякъде получавал един и същ отговор: „Никой не е откривал друга партида, затова сметките отиват към общите суми и след това се разпределят на хората, които плащат личните си задължения“. 
„Че как става тази работа - значи, Общината може от февруари досега да не си отваря партида и да ни товари нас със сметки, които са нейно задължение. А аз ако не си платя тока или парното, нали веднага ще дръпнат шалтера! А пък ако не си платя данъците, нали ще ми друснат глоба!“, недоумява от тази несправедливост Йордан Златев. 
Потърсихме становището на Общината. 
„Ние също искаме да направим страничен вход за помещението, тъй като не искаме да притесняваме нито хората в блока, нито социалните асистенти, с които работят колегите в социалния филиал“, каза директорът на общинската дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова. Тя увери, че на срещата със собствениците в блок „Скопие“ не е поемала ангажимент за конкретна дата за бъдещия страничен вход. „Процедурата е тромава, но ние не сме спирали да работим. Проектът вече е готов, предали сме го на домоуправителя и очакваме той да го представи на събрание на входа, за да получим съгласието на живеещите там. Ако те гласуват решение за това, веднага пристъпваме към конкретната работа по-нататък“, увери Катя Петрова. 
А сумите по ремонта и поддръжката на общинския офис, които вече четири месеца се плащат от обитателите на блок „Скопие“, тя коментира така: „Разходите ще си ги платим. Ще направим споразумителен протокол за времето от периода на строително-монтажните работи и ще уточним сумите. В момента въпрос номер 1 е разрешението за страничния вход. Ако си стиснем ръцете, правим протокол и след това всичко ще си платим до стотинка“.