Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов изненадващо се раздели с „Ботев“ /Враца/, след като пое отбора в много тежък момент и го спаси от изпадане. Официално съобщение на клубното ръководство гласи, че раздялата е по взаимно съгласие и била провокирана от „различна визия“ за развитието на тима. 
Първата реация на феновете на „Дунав“ в социалните мрежи звучеше обобщаващо така: „Чудесно! Нека да идва при нас! Добре дошъл! Само за един сезон ще върне отбора във Втора лига, а ако се намерят и пари, на следващия ще го заведе и в Ефбет лига!“.
Проблемът е, че русенският клуб и сега страда от липсата на достатъчно средства, а специалист като Великов, който бе приет междувременно в курса за най-високия треньорски лиценз „Про“, едва ли ще поиска да започне от нулата с тим в аматьорския футбол. Иначе наистина би било чудесно - той да е старши треньор с помощници Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. 
А предложения към Великов въобще няма да липсват. Доколкото ни е известно, той може би ще поеме втория отбор на ЦСКА 1948.
За феновете на „Дунав“ ще остане мечтата, че може да се върне в Русе и да запише онези паметни сезони, в които отборът тръгна от „В“ група, стигна да елита и игра в Лига Европа.
Кой знае - надеждата си отива последна!