Дипломатът с богата кариера Стефан Тафров е пръв в регистрираната вчера листа на „Демократична България - Обединение“. Така информацията на „Утро“, че членът на ръководството на „Да, България“ ще смени водача на листата за вота на 4 април Митко Кунчев, а той няма да участва в кампанията, вече е официално потвърдена. 
„Митко Кунчев не прие номинацията на местната организация, което беше разочароващо за нас. Ние оставихме националния офис на партията да подреди листата в следствие и ние смятаме, че Стефан Тафров е достоен водач с опит“, коментира координаторът на дясното обединение в Русе Йоана Терзиева.
Самият Митко Кунчев вчера отказа коментар, но заяви, че ще изложи позицията си следващите дни.
В листата участват 10 кандидати - с един по-малко от предната кампания. В нея са участвали едва петима от сегашния състав. Въпреки оставката си като общински председател на ДСБ Иван Станев запазва втората си позиция.
„Това е решение на общинското областно ръководство на ДСБ, подкрепено от националното ръководство. Не сме правили отчетно-изборно събрание и не сме приели оставката му, когато проведем такова, ще видим дали тя ще бъде приета“, коментира Евгений Хараламбиев от ДСБ.
Прави впечатление отпадането на Йоана Терзиева и присъствието на шефа на туристическо дружество „Приста“ Сашо Попов.
Това е пълният състав на листата:
1. Стефан Тафров 
2. Иван Станев
3. Розина Първанова
4. Михаил Михов
5. Ангел Гяуров
6. Георги Начев
7. Ростислав Кандиларов
8. Калоян Иванов
9. Сашо Попов
10. Росен Иванов