Капитанът на „Дунав“ Диян Димов бе избран от Общото събрание за председател на клуба. Часове след този избор „Утро“ разговаря с футболиста, който посвети дълги сезони на русенския тим.

- Дияне, да те наричаме ли вече г-н президент?
- /Смее се/. Не, не, в никакъв случай! Не се чувствам и приемам като шеф. Просто се разбрахме да поделим функциите си. Аз ще отговарям основно за мъжкия отбор, Деян Йорданов ще има грижата за документацията, а Мартин Цирков ще се заеме с школата.
- Как върви селекцията?
- Вече се знае, че братята от „Лудогорец“ Георги и Станислав Вълчеви ще играят при нас. Лично гледах техни мачове. Преговаряме и с двава опитни футболисти. Чакаме договорът на единия от двамата да изтече. Тогава ще обявим имената им.  
- Каква е финансовата картинка в клуба към момента?
- Не ни е никак, никак лесно. С Цирков обикаляме от фирма на фирма, за да търсим финансиране - тук 1000, там 2000 лева... А новите опитни футболисти, които биха ни помогнали да направим силен отбор, нали трябва да получават някакви прилични заплати!  
- Чакате ли помощ от Община Русе?
- Надяваме се. Няма да получим средства по програмата „Спорт“ - това, доколкото знам, е сигурно. Има вариант за подпомагане по друг проект, но... Не искам да коментирам темата сега. Вярвам, че Общината, както се прави в други градове, ще застане зад клуба. Защото харчовете си вървят, и то без да разточителстваме. Даже караме много скромно с цепене на стотинката на две. 
- Как виждаш „Дунав“ през есента?
- Ще ми се направим силен отбор, но това не зависи само от усилията на шепа хора. Имаме ли Русе зад себе си - и градът ще има добър отбор. Няма да открия Америка, ако кажа, че спортът е голяма реклама за всеки град.