Лекоатлетът на „Дунав“ Християн Стоянов спечели сребърен медал на параевропейското първенство в полския град Бидгошч. Възпитаникът на Евгени Игнатов финишира втори във финала на 1500 метра.
„Стана отлично и равностойно бягане. Християн вървеше много добре. Спорът за първото място се очерта да е между него и много силен руски състезател. Двамата тичаха рамо до рамо почти през цялото време. Развръзката настъпи в последните 50 метра, когато руснакът се оказа малко по-свеж. Аз съм доволен от представянето на Християн, особено като се има предвид, че участието му в Полша бе етап от подготовката за игрите в Токио. След като се завърнем в България, още тази събота и неделя ще бяга на държавното първенство“, коментира за „Утро“ Евгени Игнатов.
Ружди Ружди пък спечели петата си европейска титла в тласкането на гюле. Роденият в Глоджево състезател на клуб „Даниела Тодорова“ прати уреда на 12,27 метра, с които изпревари представителя на домакините Лех Столтман /12,07/ и сърбина Небойша Джурич /11,08/.