Млад предприемач с бизнес в САЩ е водач на новата листа на „Републиканци за България“ в Русе. Това е 28-годишният Петър Дяков, който има 5 фирми в Америка и в България. Заради това, а и заради следването си в правния факултет на Русенския университет, поделя времето си между двете страни.
Вчера листата на партията за изборите на 11 юли беше регистрирана в Районната избирателна комисия. Прави впечатление, че сред новите 7 кандидати няма нито един участник във вота на 4 април.
Цялостната смяна на състава е лансирана от новия водач Петър Дяков. Той е родом от Бяла, в Съединените щати се установява през 2015 година и развива там успешен бизнес - транспортни услуги при преместване на жилище или офис. В България посочва като най-успешното си предприятие фирмата „ДЯК“ ООД с широк предмет на дейност, която се ръководи от дядо му, на когото той самият е кръстен и са пълни съименици - Петър Георгиев Дяков. 
В политиката водачът на листата на „Републиканци за България“ влиза като член на ГЕРБ през 2014 година, но бързо се оттегля.
„Напуснах ГЕРБ поради лични мотиви, просто не бях съгласен с начина, по който партията в Русе се управляваше доскоро. Приех да се включа в „Републиканци за България“, защото виждам огромен смисъл и добри идеи от тяхна страна, като за мен това е истинската алтернатива“, коментира Петър Дяков.