Волейболният отбор на „Дунав“ изпусна звездата си Дейвид Кръстев, научи „Утро“. Както писахме първи преди малко повече от седмица, интерес към него имаше от няколко клуба. В битката между тях победител излезе щабът на „Хебър“ /Пазарджик/.
Друга неприятна новина гласи, че ръководството на „Пирин“ /Разлог/ е предложило договор на Леон Тончев. Засега Леон не бързал с отговора си.
Кръстев и Тончев бяха на практика гръбнакът на „Дунав“ в атака. И двамата пристигнаха в Русе като сравнително неизвестни имена в българския волейбол - единият от „Арда“ /Кърджали/, другият - от „Монтана“. Само за един сезон под ръководството на старши треньора Данаил Милушев израснаха много и неслучайно станаха обект на внимание.
А раздялата им с „Дунав“ изглежда логична, тъй като селекцията в русенския отбор закъснява по традиция и през това лято. Така месец и нещо преди началото на първенството Милушев ще бъде принуден да събира тим на пожар, без да има голям избор при привличането на състезатели и да гради състав почти от нулата.