Русенският колоездач Теодор Русев стори чудо с три призови места в рамките на само няколко дни. 29-годишният Русев се състезава от тази година за КК „Хемус“ /Троян/. Преди защитаваше цветовете на КК „Несебър“.
Първо Русев стана победител на критериум от 40 километра по алеите на Южния парк в София. После се класира втори в общия старт за купа „Самоков“, а за финал финишира трети в изкачването на Витоша.
„Може да се състезавам за клуба от Троян, но всички ме знаят, че съм русенец. Аз съм горд с този факт. За жалост, колоезденето изчезна като професионален спорт от нашия град, но аз се опитвам да напомня за славните му традиции. Следващата ми цел е да участвам на държавното първенство и в Обиколката на България, чийто старт ще бъде даден на 29 юни. Завършекът й ще е на 6 юли. Последното голямо русенско име в Обиколката бе Янчо Добрев. Понеже имаме сериозна разлика във възрастта, не го познавам лично, но знам, че той е печелил етап от тази много сериозна надпревара в много силна конкуренция. Не искам да се сравнявам с никого, желанието ми е да се представя достойно и според силите си“, каза Русев за „Утро“.
Той добави, че се чувства комфортно в „Хемус“ и че от тази година се състезава с много добър италиански велосипед, марка „Триестина“.
Да припомним, че Теодор Русев започва да се занимава с колоездене твърде късно, но през последните сезони успя да впечатли с редица победи не само в България, но и в чужбина.