Кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед се срещна с мажоритарния собственик на „Каолин“ ЕАД Роберт Линдеман-Берк, управляващ партньор в немската компания „Кварцверке“. В срещата участваха още главният изпълнителен директор д-р Волф Харлфингер и изпълнителният директор на дружеството Димитър Ангелов. Основните теми на разговор бяха свързани с плановете за бъдещо развитие на дружеството, както и възможностите за социално партньорство и подкрепа на различни общински инициативи.
Доброто сътрудничество между общината и „Каолин“ ЕАД е пример за добри практики в областта на детското развитие и качественото образование. С финансовата подкрепа на компанията в детската градина „Щастливо детство“ във Ветово беше обновена площадката за игра на децата. Дарението на стойност 60 000 лева осигури множество на брой нови уреди за игра и забавления на децата, обезопасени с противоударна настилка и надеждна защита.
До няколко дни предстои откриване на обновения двор на детска градина „Здравец“ в Глоджево, което става възможно отново благодарение на подкрепата на „Каолин“ ЕАД.
Освен дарител дружеството е и най-големият работодател в община Ветово.