Водачът на листата на „Демократична България“ на изборите на 4 април Митко Кунчев се е отказал от пазицията си, съобщиха за „Утро“ хора от вътрешните кръгове на дясното обединение. Това най-вероятно означава излизането на депутата от 45-то Народно събрание въобще от листата, но такова потвърждение няма.
Бившият директор на МГ „Баба Тонка“ отказа да коментира ситуацията, но не отрече изрично носещата се вдясно мълва. Председателят на местната организация на „Демократична България“ Йоана Терзиева също не пожела да обсъжда конкретни имена с мотива, че има време до официалното обявяване на листата.
Митко Кунчев влезе с летящ старт в политиката и на два последователни избора - за общински съветник през 2019 година и за народен представител преди месец и половина събра най-много преференции от всички участници в съответната кампания. На 4 април той бе лично предпочетен от 2636 души. 
Веднага след изборите общинският лидер на ДСБ и втори в листата Иван Станев подаде оставка, което означава, че той също няма да се кандидатира на 11 юли. Така листата на десницата ще трябва да претърпи сериозни размествания, а и персонални промени.