„Да върнем усмивката на Яница“ - под този наслов в събота, 5 юни, в детския отдел „Библиотечко“ в библиотека „Любен Каравелов“ ще се проведе благотворително четене в помощ на 6-годишната русенка Яница Карачорова, която се нуждае от лечение в чужбина. 
Юнският афиш на библиотеката започва днес с лятната сцена в чест на Деня на детето. Тя ще бъде отворена от 16 до 17.30 ч с празнична програма на ученици от Националното училище по изкуствата. При лошо време празненството ще се състои в Заседателната зала. 
На 3 юни от 18 ч ще бъде представен сборникът „Мостове 4“ с творби от едноименния конкурс за къс разказ, организиран от дамския писателски клуб „Фортуна“ и клуб „Мечтание“. На 7 юни от 18 ч в Синята читалня Николина Пенева ще представи своите 46-а и 47-а книга „Водите на живота“ и „Усмивките на мъдростта“.
Пролетна есперантска среща предстои на 12 юни, когато в библиотеката ще проведе отчетно-изборно събрание дружеството по есперанто „Либеро“. 
На 17 юни от 17.30 ч Иглика Пеева представя третата поетична книга на Любомир Чернев „За красотата“. На 21 юни в 18 ч в галерия „Библиотека“ ще бъде открита изложбата „Мечти в акварел“ на Елица Минчева.
Месец юни ще завърши с Втория национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“, който ще се проведе на 26 юни.