Изненадващият фаворит за овакантения от Пламен Нунев пост областен координатор на ГЕРБ - 21-годишният Георги Кръстев, от вчера официално е начело на една от най-големите партийни организации в областта.
„Залагаме в Русе на изключително млад човек. Той ще се справи с помощта на Деси /Десислава Атанасова -б.р./, Нунев и Кралев. Вярвам, че ще се справиш, Георги, а ако не се справиш, младостта не води винаги първия път до титла. Понякога загубите са по-важни от победите“, заяви Бойко Борисов на среща с младежкия актив на ГЕРБ.
Така председателят на общинската младежка организация официално стана най-младият партиен лидер от областен мащаб въобще в историята на политическия живот в Русе.
„Утро“ успя да се свърже вчера с Георги Кръстев, но той отказа изявление с мотива, че са му нужни няколко дни, за да навлезе в новата си длъжност.
Георги Кръстев е възпитаник на МГ „Баба Тонка“, а в момента завършва 3 курс в Юридическия факултет на Русенския университет. Има множество академични и спортни награди, но все още е по-известен като син на бившия зам.-кмет и сегашен общински съветник от ГЕРБ Наталия Кръстева.