Водим постоянен диалог с коалиционните партньори от ГЕРБ, но все още не сме обсъждали състава и подредбата на листата за предстоящите на 11 юли парламентарни избори. Това каза за „Утро“ общинският лидер на СДС Станимир Станчев, като уточни, че разговорите се водят с общинския председател на ГЕРБ Бедрос Пехливанян.
И на тези избори СДС ще имат право на един представител в коалиционната листа, като Станчев отказа да коментира дали той отново ще бъде номиниран за нея.
„Искам да дам възможност и на други хора да се развиват - това е моята цел. При нас има хора с визия, с образование, познания и постижения в бизнеса. А за мястото - всяко едно след водача е равнопоставено“, коментира той.
На предишните парламентарни избори на 4 април Станимир Станчев заемаше 4 позиция в листата на ГЕРБ-СДС и успя да спечели 1131 преференции - повече, но недостатъчно, за да мине Алисе Муртезова, която беше на 3 позиция и получи 956 лични гласа.
При посещението си в Русе на 17 май лидерът на СДС Румен Христов заяви, че на тези избори партията ще се бори за по-предни места в листите, след като в 45-то Народно събрание от СДС имаше трима представители. Това бяха председателят на партията Румен Христов, главния секретар на партията Илия Лазаров и Димитър Николов от гражданска квота, избран от Велико Търново.
За предстоящите избори Станимир Станчев заяви, че СДС ще се бори за „връщането на нормалността“: „Може да очаквате от нас неща, които можем да направим. Имаме опита и идеите, знаем как се управлява и от нас ще чуете един истински десен прочит“, каза той.