Славия продаде Атанас Курдов на казахстанския Астана. Това обяви президентът на столичния клуб Венцеслав Стефанов, който лично проведе преговорите с казахстанските си колеги в Анталия, където тимът е на подготовка. Курдов подписа договор с вицешампиона на Казахстан за 3 години и вече се присъедини към новия си отбор.

"Условията по трансфера задововоляват и футболиста, и Славия", обяви Стефанов.

"Пожелаваме му успех в Астана", добави босът на "белите" преди официалния сайт на клуба.

Както вече стана ясно, Славия ще получи близо 1 милион евро от сделката с богаташите от Казахстан.

25-годишният Курдов има опит зад граница, след като през 2007-а "Левски" го продаде на Леверкузен със съдействието на Емил Данчев. Талантът не успя да се наложи в първия отбор на "аспирините" и немците го пратиха под наем във Винтертур (Швейцария), след което той се завърна в България и игра за "Ботев" (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) преди да премине в Славия. "Белите" го взеха, след като в родния му "Левски" не го дооцениха. Курдов тренира известно време на "Герена", но така и не му беше предложен договор. Озова се в Славия и сега "белите" получат много добри пари от раздялата с него.

В събота Курдов наказа родния си "Левски" за равенството 2:2 между Славия и "сините" на "Герена". Това беше 11-ото му попадение от началото на сезона в "А" група.