Пет плакета „Стоян Михайловски“ връчи вчера председателят на синдикат „Образование“ на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Юлиан Петров. Той пристигна в Русе специално, за да поздрави отличените, но също и за да проведе обучение и обсъждане на важни синдикални проблеми с учители и училищни директори. 
Първият плакет бе даден на Марияна Пенчева-Байчева, старши учител в основно училище „Иван Вазов“ и председател на синдикалната секция на „Подкрепа“ в училището. Развълнувана, тя посвети наградата си в памет на своя съпруг, който починал от Ковид-19 преди две седмици. За социално партньорство приза „Стоян Михайловски получиха зам.-кметът Енчо Енчев и три директорки. Това са Теодора Йорданова на ОУ „Иван Вазов“, Нина Димитрова на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ и Христина Петкова на Центъра за подкрепа и личностно развитие, познат като Средношколското общежитие. 
Лидерите на „Подкрепа“ в Русе Кирил Черкезов и на местния образователен синдикат Гицка Харизанова връчиха регионални отличия на лидерите на общинските организации „Образование“ в Сливо поле и Ветово Саами Хасан и Драгомир Динков.