Чартърният оператор „Гъливеър“ /“GullivAir“/, известен главно с полети от България и Румъния до екзотични дестинации като Малдивските острови и Доминиканската република, има интерес към възобновяване на спряната от десетилетия авиолиния Русе-София. 
Идеята беше анонсирана преди месец при посещение на председателя на Асоциацията на авиационната индустрия Тодор Иванджиков и собственика на „Гъливеър“ Янко Иванов.
Полетите ще се изпълняват със самолети ATR 72-600 на френско-италиански консорциум с капацитет 70 пътнически места. Крайното решение за рестартирането на линията се очаква след провеждащите се в момента две онлайн анкети сред гражданите и бизнеса в Русе и съседните области какъв е интересът към това*. Крайният срок за получаване на отговорите е 20 юни. Ако полетите наистина започнат, ще бъде осигурена обслужваща автобусна линия Русе-Щръклево.
„Гъливеър“ е на пазара от 2016 година, когато започва дейността си като „Топ Джетс“ ООД /“Top Jets“ Ltd/. След три години на загуба спира работа, за да започне полети отново през миналата година с новото си име. Справка в информационната система Апис показва, че въпреки кошмарните за авиацията времена, от август насам фирмата поддържа над 30 души персонал. Най-високият брой на служители - 83, е регистриран през март. У
* Тава са адресите в интернет, където се провеждат анкетите: 
https://forms. lickup.com/f/2erqb-3515/ 8PKU1TYYQW8T3EGTZL 
https://forms.clickup.com/f/2erqb-3508/3910EX9QRDPQ83E0QU