Директорът на Областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов е подал рапорт за освобождаване от поста, съобщиха за „Утро“ два независими източника. Това се е случило вчера в 10 часа във вътрешното министерство, където служебният вътрешен министър и вицепремиер Бойко Рашков е провел среща с всички шефове на областните дирекции на МВР. 
Русенската дирекция е сред най-добре справящите се с криминалната и организираната престъпност в страната и по тези показатели от години заема челни места в условната класация на МВР. Почти няма престъпление, което да не е разкрито за броени дни, а за 17 месеца в областта няма извършено умишлено убийство. Не се очаква обаче това да промени ситуацията и Теодор Атанасов да остане на поста си въпреки подадената оставка. Според вътрешна информация до назначаването на негов титулярен приемник длъжността временно ще бъде изпълнявана от сегашния заместник-директор комисар Павлин Коджахристов.
Теодор Атанасов е на 53 години. Завършил е военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново /днес Национален военен университет/ и Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски“. За директор на ОД на МВР е назначен на 28 април 2015 година, като преди това преминава през всички длъжности в Криминална полиция, където започва работа през 2001 година. Има допълнителни квалификации от Международната прилагаща академия ILEA в Будапеща и в Розуел, САЩ.
Въпреки многократните ни опити да се свържем с Теодор Атанасов вчера, той не отговори на позвъняванията на мобилния си телефон.