С над 350 произведения участваха във втория националeн конкурс за детска рисунка и илюстрация „Светът е цветен за всички детски очи“ деца от Русе, София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Кърджали и други градове и села от страната. Конкурсът се обявява от Общинския детски център за култура и изкуство и е посветен на 1 юни, международния ден на детето. 
Жури с председател изявената скулпторка и преподавателка в Националното училище по изкуствата Мая Кубратова отчита големия интерес към раздела „Илюстрация“, който бе обявен в конкурса за първи път. 
Най-добрите от рисунките и илюстрациите, отличени от журито, ще участват в изложбата с творби от първото и второто издание на конкурса. Тя ще бъде открита на 27 май в 17.30 ч в Художествената галерия.
Осем русенчета са наградените във втория конкурс. В състезанието за рисунка втора награда печелят Виктория Георгиева и Любомира Здравкова от СУ за европейски езици. В раздела „Илюстрация“ отличените са повече: първа награда се присъжда на Габриела Петрова от ОбДЦКИ и на Габриела Иванова от читалище „Ангел Кънчев“, както и на Виктор Петров от ОбДЦКИ. Втора награда печели Анастасия Христова от читалище „Ангел Кънчев“, трета - Свилен Илков от НУИ „Проф.Веселин Стоянов“, а Анна Банева от ОбДЦКИ печели поощрение.