Милена Хинкова от БСП за втори път бе назначена от ЦИК за председател на Районната избирателна комисия. Централната изборна администрация разпредели позициите, след като на местните консултации също както преди вода на 4 април съгласие не бе постигнато. Тогава предният състав на ЦИК отново предпочете Хинкова пред кандидата на ГЕРБ и неин предшественик на поста Николай Братованов.
Сега кандидатът на ГЕРБ бе Анелия Петрова, като по време на консултациите партията пожела тя да получи секретарското място, в случай че не заеме шефското място. Другият кандидат за секретар на бе Шейнур Еюб от ДПС, като той отново ще бъде зам.-председател, както на миналите избори.
Зам.-председател ще бъде и едно от новото лица в комисията Ина Райчева, предложена от „Има такъв народ“. Тя заема мястото на Александър Корфонозов от Обединените патриоти-ВМРО, които загубиха мястото си в парламента, а в следствие на това - и квотата си в избирателните комисии. Партията на Слави Трифонов има още двама представители - в комисията Ангел Стефанов и Дилян Николов.
Заради новото разпределение на силите в 40 Народно събрание с едно място по-малко в РИК е и ГЕРБ, което остави извън състава й Стела Стоилова. В комисията обаче се връща Николай Братованов, който в хора на предишната кампания се оттегли, след като Хинкова зае исканото за него от ГЕРБ председателско място.
Неудовлетворени останаха от „Демократична България-Обединени“, които предложиха Стефан Бонев за зам.-председател. Той отново ще бъде член на РИК, но без ръководна роля.
Освен председателското място БСП остана само едно членско място, заемто от Екатерина Заякова. 
Прави впечатление и едно любопитно назначение - след незадоволителното представяна на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Русе водачът на листата Станимир Бояджиев е оттеглен от новата надпревара на 11 юли и вече е член на РИК.