Посещение на изложбата на известния русенски художник Владимир Ангелов в галерията на „Борисова“ 6 бе първата публична изява на новия областен управител Борислав Българинов, след като вчера встъпи в длъжност.
„Бъдете здрав, вдъхновен и щастлив“, пожела на символичния домакин Българинов и декларира, че ще работи за развитието на културата в Русе и в региона.
Експозицията е съставена от 70 невиждани досега от публика картини. Те са рисувани от 2018 година насам. Обединява ги топлата тоналност и това, че са вдъхновени както от красотата на България, Швейцария, Латвия и други европейски страни.
„Няма нищо по-истинско от радостта в очите и усмивките на лицата на хората, когато влязат да разгледат. Няма как да са фалшиви в този момент. Българската природа я ценя безкрайно! България е красива! Не я познаваме, самият аз те първа опознах някои кътчета“, каза при откриването Владимир Ангелов.
В изложбата, която ще продължи до 3 юни, специално място е отделено и за гоблен на съпругата на Владимир Ангелов - Марияна, по картината на Густав Климт „Целувката“.