ЦСКА 1948 ще подпише договор с юношата на „Дунав“ Кристиан Върбанов. През последния сезон халфът, когото „Утро“ подробно представи преди няколко месеца, играе за „Спартак“ /Варна/.
Кристиан бе капитан на юношите в „Дунав“, юношески национал, затова и погледите ни бяха насочени към него. После записа няколко мача за мъжете на русенския отбор, като дебютът му на 18-годишна възраст бе в двубой за купата на България срещу „Локомотив“ /Пловдив/. 
Първите отзиви за играта му бяха отлични. После, по незнайно какви причини, изпадна в немилост пред тогавашния старши треньор Людмил Киров и отиде във Варна. Тази неочаквана раздяла така и остана неизяснена за широката публика. Когато „Утро“ потърси Върбанов, той отказа да коментира темата. 
Любопитен факт е, че преди да получи капитанската лента в „Дунав“, младежът мина последователно през школите на „Литекс“, ЦСКА и „Левски“.
Горчивият извод след новината за договора му с ЦСКА 1948 е, че русенският клуб няма да получи и стотинка. Облагите ще са за „Спартак“, в чиято каса спонсорът на втория „армейски“ клуб Цветомир Найденов ще налее някаква сума.