В дух на взаимно уважение премина сдаването на поста от досегашния областен управител Галин Григоров на приемника му Борислав Българинов. Той бе посрещнат вчeра сутринта пред сградата на администрацията от Григоров, заместниците му Валентин Колев и Свилен Иванов, както и главния секретар Симеон Иванов. 
„Всичко, което е започнато, ще бъде довършено. Не идвам с реваншизъм, да гоня някого, да сменям и да правя забележки, а за да работя. Мисля, че моделът, който е бил досега, трябва да се смени - не само в областната управа, а в национален план. Затова първата стъпка е провеждането на честни избори“, каза Борислав Българинов. 
Галин Григоров обобщи с няколко думи свършената работа през мандата му. 
„Един бъдещ мост Русе-Гюргево стана приоритетен, ако не бяха смените на правителство в Румъния, може би вече щяхме да сме на фаза работни проекти. Така и за магистралата Търново - Русе се надявам да има възможност да бъдат направени още този месец първите копки“, каза Галин Григоров. 
Като успехи той посочи ремонтите на пътищата от Русе до Бяла, Иваново и старта на течащата в момента поправка на пътя за Кубат, ремонтът на бул.“Трети март“ и доброто трансгранично сътрудничество с Румъния. Като неуспех пък посочи факта, че граждани продължават да не познават разликата между дейностите на областна администрация и ангажиментите на кметовете. 
„Когато заех поста, си поставих високи цели. Не знаех колко са правомощията и отговорностите на областния управител. Оказаха се, че правомощия са малко, а отговорностите - много. Напускам поста с високо вдигнато чело и честното си име. Вярвам, че вие ще успеете да надградите, надявам се този служебен мандат да не продължи само 3 месеца и да имате възможност да се разгърнете. На добър час“, каза Галин Григоров и благодари на всички, с които е работи през последните 4 години.
Неговите заместници засега остават на постовете си, но това вероятно ще продължи само до следващата седмица, когато се очакват нови назначения в политическите кабинети в областните управи.