Своеобразен епизод от популярното реалити „Сървайвър“ организира Туристическо дружество „Приста“, което започва изпълнението на проект „Един ден от живота на праисторическия човек по брега на Дунава“. Той ще продължи до края на идната година и е насочен предимно към семейния приключенски туризъм и включва познавателни и практически игри за семейства с деца. 
За място на приключението е избрана дива природна местност с живописни скали и пещери на брега на Дунав. До нея се стига с лодки или по трудно достъпна горска пътека. Участниците в него ще се потопят в моменти от ежедневието на древните хора - преходи, намиране на подслон и защита, намиране и приготвяне на храна, но и допир до духовния свят на хората от онази епоха.
До приключенците ще бъде екип от различни специалисти в областите археология и история, биология, спелеология, речно плаване, лов и риболов, праисторическо изкуство и туризъм. Когато всичко приключи, участниците ще почисват не само своя район, а и местността наоколо. График с датите на събитието и начинът на записване все още не са известни, но ще бъдат съобщени скоро. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, като част от конкурса „Туризъм по Дунав“.