Със спектакъла „Двама съвсем голи мъже“ тази вечер от 19 ч в Голяма зала на Доходното здание ще бъде официално отбелязан юбилеят на актрисата от драматичен театър „Сава Огнянов“ Петя Венелинова. Тя е част от трупата на русенския театър от 2001 година. Позната е на публиката от сцената както на драматичния, така и на кукления театър. „Комедия от грешки“, „Паметта на водата“, „Пеперудите са свободни“, „Двайсет минути с ангела“, „Кръстопът под наем“, „Медея“ са само част от над 40-те заглавия, в които публиката аплодира Петя Венелинова.
През тази година актрисата получи висока оценка и от театралната гилдия в страната. Образът на Крокодилката, който тя изгражда в спектакъла „Суматоха“ й донесе престижните номинации за наградите „Икар“ и „Златен кукерикон“. Тя се утвърди като творец с изключително богата палитра, който стои еднакво добре и завършено и в драматични, и в комедийни спектакли.
От театъра пожелават на Петя Венелинова трепет и вдъхновение на театралната сцена, още много години да не спира да зарежда с енергията си и да радва с таланта си малки и големи театрални зрители.