Много забавления и изненади ще има за Деня на детето, 1 юни, в Русе. Шареният празник ще започне в 10,30 ч, когато малчуганите от детските градини ще творят в ателиетата пред хотел „Дунав Плаза“. Инициативата е под наслов „Деца майсторят за деца“. В 11 ч пред Съдебната палата ще започне общоградския празник „Детство мое“, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство. По същото време куклениците ще изиграят на кея спектакъла „Приказка за боби и шайка микроби“.
В ранния следобед от 14 ч две групи от балет „Freedom“ ще тръгнат с танци от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и от Парка на младежта, за да се срещнат по ул. „Александровска“. Флашмобът „Свободата да се движиш е с начало от 16 ч пред сградата на Община Русе, където танцьорите от Студиото за модерен балет ще забавляват всички.
В 17,30 ч започва шоуто „Празнувай с нас“, подготвено от Детския център за децата от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“. То ще се проведе на паркинга на „Кауфланд“ в „Дружба“.
В същия час ще започне и традиционният концерт на детските градини на сцената до Съдебната палата. От 18 ч в Парка на младежта ще свирят съставите от Младежкия дом, ще има изложба на детски рисунки от клуб „Палитра“ и много игри и изненади. В празника ще се включат полиция, пожарна, БЧК, които ще разположат специализирана техника на паркинга до Съдебната палата и децата ще се запознаят с различни професии.