Отпадането на частните фирми от обществения транспорт в Русе да бъде последвано и от отстраняването им от превозите до селата в общината. Тази идея лансира съветникът от ВМРО в коментар на готвените промени, според които целият градски транспорт в Русе ще премине в общински ръце след изтичането на договорите с „Геокомерс“ и „Шанс 99“ през юни догодина. Това бе определено от Тотев като „позитивна промяна“.
„Редно е следващата крачка да бъде направена в тази посока към селските линии, където много хора срещнаха затруднения с превоза особено в пандемията“, продължи той.
Другата лансирана от партията идея е на председателя на ОбС Иво Пазарджиев, който настоява тенис кортовете да се ползват на по-ниски цени. Искането е поставено от „Тенис клуб Русе“.
Наред с това съветниците от партията отправиха серия питания към администрацията. 
Росица Георгиева и Асен Даскалов питат за състоянието на разбитата улична мрежа в Червена вода и искат мерки за поправката и поддръжката й.
Траян Тотев иска да се подготви карта на възможностите граждани да засаждат дръвчета. В момента общинските косачи режат без замисляне фиданки дори на места, под които очевидно не минават кабели и друга инфраструктура и те не пречат на никого и нищо.
Владо Владов пита предвидена ли е ограда за обезопасяване на кея от страната на реката от Музея на транспорта до пречиствателната станция и кога ще стане това.
Владов повдига още една тема - какъв е статутът на парцела между улиците „Хаджи Димитър“, „Васил Петлешков“ и „Богдан Войвода“, планира ли се облагородявянето му, ако е общински и правени ли са опити за свързване с евентуалния му собственик.
Петото питане е на Кънчо Йорданов, който се интересува от статута на приличащите на запуснати паметници на близкото минало улични телефони - какъв е техният брой, чия собственост са, плаща ли се наем за местата, на които са инсталирани, а ако не - откога е  така и смята ли да направи нещо общината, за да подобри занемарения им вид.