Нова детска площадка дариха на детска ясла №4 „Пипи Дългото чорапче“ вчера президентът на Ротари клуб Русе-Дунав Кръстю Кръстев и членове на клуба.
„Идеята ни беше да помислим за доброто физическо и психично здраве на децата и успяхме да я осъществим чрез проекта „Подобряване на материално-техническата база в детските ясли“, който е съфинансиран от фондация „Ротари“ с партньорството на „Дунарит“ АД, Ротари клуб Русе-Дунав и местната власт. Мисията на Ротари е подчинена на безкористна служба на обществото и  проектите за младежта в Русе са част от нея, затова предимно се грижим за училищата“, каза Кръстю Кръстев и връчи свидетелство за дарение на директорът на яслата Силвия Неделчева.
Детската ясла е избрана за дарението след проучване, което показало, че има спешна нужда от него. Изграждането на детската площадка е продължило около месец, стойността й е близо 20 000 лева.
„Вашата човечност и доброта е символ на големите ви благородни сърца. Вие дарявате не само уреди за игра, усилия и труд, а и шанс на нашите слънчица - децата, за едни по-добри условия на отглеждане“, отвърна директорката на яслата Силвия Неделчева и благодари от сърце за протегнатата ръка.