Черната книга на правителственото разхищение в България за 2020 година ще бъде представена в Русе на 26 май, сряда, от 18 часа, в NetWorx Jazz на ул. „Славянска“17. Поканата за гостуването е на Международно дружество „Елиас Канети“.
За шеста поредна година Фондация за свободата „Фридрих Науман“, съвместно с разследващи журналисти, събра примери за пилеене на парите на българския и европейския данъкоплатец. В книгата са описани 15 случая на безотговорно и неефективно пилеене на обществения ресурс. Включени са разследвания, засягащи общонационални проекти като електронното правосъдие, националната детска болница, електронното гласуване и др. Има и случаи от местно значение от София, Варна, Шумен, Габрово, Враца. Тази година Русе е извън фокуса на авторите.
При представянето на Черната книга авторитетната журналистка Детелина Каменова ще разговаря със съставителите на книгата Весислава Антонова и Петя Дюлгерова. Събитието ще открие Мартин Котев, директор за България на Фондация за свободата „Фридрих Науман“.