Дебатът в София с представители на елитните клубове по темата какъв ще е форматът на новото първенство във волейболната Суперлига стигна до задънена улица. Пратеник на ВК „Дунав“ беше помощник треньорът на представителния отбор Красимир Миронов. 
„Решение не беше взето. Дискусиите вървяха в две посоки - Суперлигата да е от 10 тима или да се заложи на схемата от последното първенство, когато се играха квалификационни турнири с обособяване на първа и втора осмица. Останах с усещането, че идеята за двете осмици натежава повече. Според мене тя не е удачна, тъй като отборите във втория поток не са равностойни и често се играят предрешени мачове. Това, разбира се, е само мое лично мнение“, обясни Миронов за „Утро“.
На въпроса кога и дали ще се състои среща със спонсорите от „Линамар“, на която трябва да бъде обсъдени бюджетът и селекцията за следващия сезон, той отговори, че не може да посочи някаква конкретна дата. 
Спонсорите бяха плътно до нас през последното първенство. Надявам се и занапред да е така. Дано и Общината да помогне. Все пак волейболният „Дунав“ е единственият русенски тим с представителство в елита, каза Миронов.