С 20 арт огледала лечебните заведения „Медика“ отбелязаха по нестандартен начин вчерашния Световен ден на сестринството. Те бяха поставени в коридорите на лечебниците и поглеждайки се в тях, специалистите по здравни грижи виждаха и надписа „Красивите лица на милосърдието“, което е мото на тазгодишната инициатива. 
Идеята на ръководството на лечебни заведения „Медика“ е чрез този жест на признателност да покаже на медицинските сестри, че дори лицата им да остават скрити зад маските, добротата и милосърдието искрят през очите им. Инициативата е и препратка към идеята, с която свикваме още от детските приказки, че добрият човек е и красив. 
Към момента специалистите по здравни грижи в структурите на „Медика“ са над 300. Средната им възраст е 41 години. Наред с тях клинични практики и практически упражнения провеждат и над 250 студенти, които се обучават за медицински сестри, акушерки и лекарски асистенти в Русенския университет. Вчера заедно с дамите в „Медика“ празнуваха и над 10 мъже - фелдшери, рентгенови лаборанти, медицински сестри и рехабилитатори.