Нагъл шофьор, три пъти залавян да кара кола без книжка, ще прекара следващите две години в затвора и ще плати 850 лева глоба като наказание за погазването на правилата за движение по пътищата.
32-годишният Явор Иванов е осъждан многократно за различни престъпления, безработен е и никога не е имал книжка за правоуправление. Въпреки това е засичан зад волана на кола през септември и ноември 2019 и през януари 2020-а, като винаги се е разминавал с предупреждения и глоби. На 22 юни обаче Явор катастрофирал на кръстовището „Неофит Бозвели“-“Цар Освободител“ поради неспазено предимство. Пристигналите на място служители от КАТ веднага разпознали стария си познайник. Тъй като при предишните три нарушения той вече бил наказван по административен ред, сега разследващият полицай го предал на Районния съд. 
Пред магистратите Явор признал вината си, делото преминало по реда на съкратеното съдебно следствие и му били наложени две години затвор при първоначален строг режим. Подсъдимият обаче обжалвал тази присъда, тъй като му се видяла много тежка. Така делото вчера се гледа в Окръжния съд, който отсъди, че наказанието на по-долната инстанция е правилно, тъй като Явор е обществено опасен, защото упорито не спазва законите и не се съобразява с установените правила.
Решението на Окръжния съд, с което се потвърждава присъдата на Районния, е окончателно.