Футболистите на „Дунав“ тръгнаха вчера за Враца, където ще премерят сили днес от 17 часа срещу „Марек“ /Дупница/ в полуфинален мач от турнира за купата на Аматьорската лига. Преди да отпътуват, те направиха тренировка на базата в „Здравец“, а след пристигането си на врачанска земя се настаниха в хотел „Хемус“. 
„Чака ни много тежък мач срещу отбор на ниво Втора лига. Няма какво да губим от такъв двубой, освен да видим докъде сме стигнали като развитие. Няма да правим и трагедии, ако загубим. Важното е да се представим достойно срещу най-добрия тим в първенството на Югозападната Трета лига“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков. 
Той обясни, че в групата ще се завърне лекувалият контузии повече от две седмици полузащитник Албер Силвиев. На линия ще е и пропусналият мача с „Тополи“ централен нападател Йордан Димитров.
„Марек“ ще излезе на стадион „Христо Ботев“ със самочувствие на едноличен лидер в своята лига. Най-известното име в състава е Васил Калоянов, бивш футболист на „Черноморец“ /Бургас/ и „Нефтохимик“. 32-годишният Калоянов е изключително мощен като физика централен нападател. Той играе отлично с глава.
„Целта ни е не само да победим на полуфинала, но и да вземем купата“, обяви президентът на „Марек“ Цветан Видински. Той обясни, че клубът издържал финансово и заради факта, че успял да вземе добри пари от преминалия в ЦСКА 1948 Николай Ганчев.
В същото време сайтът „Спортал“ съобщи, че марекчани ще имат подкрепа на стадиона във Враца от мощна група свои фенове. 
А регламентът гласи, че при равенство в редовното време няма да има продължения и направо ще се премине към изпълнение на дузпи. Главен съдия ще е врачанецът Николай Малджански с помощници Николай Михайлов и Даниел Цолов. 
Според специалисти теренът на стадион „Христо Ботев“ не е в най-доброто си състояние и мачът ще върви повече на физически единоборства.