„От Русе направихме един прекрасен град, но с някои наши грешки загубихме изборите там. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни изваждането на депутата Пламен Нунев от Изпълнителната комисия на партията. Преди това показа добро лично отношение към него и го нарече „колега още от полицейските години“.
Кадровата смяна стана по време на проведеното онлайн Национално събрание на ГЕРБ. Тя бе предизвестена на 12 април, когато бе съобщено, че Нунев е подал оставка от партийните постове - като член на националното ръководство и като областен координатор на ГЕРБ. Тогава депутатът заяви, че оставката е подадена още на 8 април - 4 дни след изборите, които направиха партията на Слави Трифонов първа политическа сила в региона, макар и само със 111 гласа преднина.
Пламен Нунев вчера не бе открит за коментар, но пресцентърът на партията посочи, че позицията му съвпада с тази при подаването на оставката.
„Оттеглям се от поста, защото аз съм човек, който може да носи отговорност. През последните 15 години съм дал всичко от себе си, за да изведа структурата на ГЕРБ на едно от челните места в страната. Резултатите от проведените избори показват, че трябва промяна - нови лица, които да вложат своята сила“, каза тогава Нунев.
Само трима от русенските делегати на вчерашния форум гласуваха „за“ оставката му, 12 бяха „против“ и 18 - „въздържали се“.
Все още не се съобщава кой ще изпълнява функциите му като регионален координатор. Очаква се това да стане ясно до седмица.