Младши автоконтрольор Назиф Ахмедов, един от тримата арестувани в началото на годината по подозрения за корупция на пътя полицаи от Сливо поле, вчера е отстранен от длъжност от Окръжния съд по искане на Окръжна прокуратура. 
Точно преди Великденските празници Ахмедов е освободен от ареста под парична гаранция от 6000 лева. Така обаче съществува реална възможност той да повлияе неправомерно на свидетели по делото и чрез достъпа си до служебни помещения и информационни системи да осуети събирането на доказателства. Затова, независимо че временно е освободен от работа със заповед на директора на Областната дирекция на МВР Теодор Атанасов, прокурорът е поискал от съда да отстрани Ахмедов от длъжност. Той е обвинен във вземане на пет подкупа. 
Командирът на отделение Борислав Борисов, обвинен във вземане на 12 подкупа, е под домашен арест от 29 април и засега не е поискано отстраняването му от длъжност, тъй като няма право да напуска дома си. 
На 14 април от длъжност бе отстранен и Емил Моллов, който според обвинението е замесен в девет подкупа. Първоначално неговата мярка за неотклонение също бе парична гаранция от 6000 лева, но тъй като на свобода може да повлияе на свидетели по делото, прокуратурата поиска от съда да бъде отстранен от длъжност.
Тримата полицаи бяха арестувани на 6 януари по пътя Русе-Силистра след шестмесечно разследване по сигнали на граждани и оперативна информация на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, че изнудват шофьори с различни прегрешения за пари. Тогава бяха задържани Борислав и Назиф, докато получавали подкуп от 30 лева, а Емил бе арестуван в дома му. В края на работната смяна служителите си поделяли между 100 и 150 лева, посочи на пресконференцията на 8 януари прокурор Радослав Градев. Те са под пагон над 20 години, но сега рискуват не само да загубят ранното пенсиониране и всички привилегии, а и да влязат в затвора от 3 до 10 години и да платят глоби 20 000 лева.