Детската театрална школа „Патиланци“ получи Голямата награда на 15-ото издание на националния фестивал на детско-юношеското театрално творчество. Русенската школа към Кукления театър, която посвещава момичета и момчета в театралното изкуство, напълно заслужено получи наградата, която й присъди журито с председател актрисата Йоана Буковска-Давидова. Освен това Борис Николов спечели наградата за главна мъжка роля. А трупата, ръководена от актрисата Деница Дончева, получи и покана за турне в София. 
Всичко това шеметните „Патиланци“ постигнаха, след като изиграха блестящо своя нов спектакъл „Златната ябълка“. Пиесата е адаптирана от Тодор Вълов, като Деница Дончева е направила още една преработка, за да пасне текстът на децата в нейната трупа, в която най-големият актьор е на 15 години, а най-малкият е на... 3 годинки! Това е Вихрен, големият син на Деница и Мартин Маринов, който расте в театъра, зад кулисите, на сцената, в ателиетата... За Вихрен „Златната ябълка“ е неговият театрален дебют - с него започва и завършва спектакълът, тъй като той е момченцето, което чете приказката и в неговото въображение се разиграват всички перипетии. 
На фестивала във Велико Търново русенското представление попада, след като преминава през много ситно сито, което селектира всички желаещи да участват. Беше фантастично, трите дни, които прекарахме в старата столица, бяха наистина вълшебни, разгледахме много исторически места, но най-вълнуващото беше, когато на улицата ни разпознаваха и ни поздравяваха, разказа Деница Дончева. 
Тя обеща, че скоро и русенци ще видят „Златната ябълка“, с която „Патиланци“ възнамеряват да се явят и на националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“. Със сигурност публиката в Малката Виена ще оцени по достойнство както вдъхновената игра на малките таланти, така и приказните костюми, ушити отново от самата Деница /“Децата също се включваха, на Коледа и Нова година бяхме заедно и лепихме и шихме, правихме проби“, вмята актрисата/, веселите закачки в хода на спектакъла и звездното настроение, което „Патиланци“ предават на зрителите.