Китайски учени се подготвят за Трета световна война, водена с биологични и генетични оръжия, включително коронавирус, през последните шест години. Това показва документ, изготвен от американски следователи, за който съобщава „Дейли Мейл“.

Доказателствата, че Пекин е разглеждал като част от военния си потенциал коронавирусите ТОРС от 2015 г., породиха нови страхове относно кризата с COVID-19.

Документът сочи, че учени от Народната освободителна армия и здравни служители изследват манипулирането на болести, за да се произвеждат оръжия „по невиждан досега начин“.

Депутатът Том Тугендхат, председател на Комисията по външни работи, заяви: „Този документ поражда големи опасения относно амбициите на някои от тези, които съветват висшето партийно ръководство. Дори при най-строг контрол тези оръжия са опасни“.

Експертът по химически оръжия Хамиш де Бретън-Гордън каза: „Китай осуети всички опити за регулация и контрол на лабораториите му, където може да е имало такива експерименти“.

Разкритие в статията „Какво наистина се случи в Ухан“ беше публикувано вчера в „The Australian“.

Документът „Нови видове изкуствени вируси като генетични биооръжия“ твърди: „Откриването на способността за замразяване и изсушаване на микроорганизми е направило възможно съхраняването на биологични агенти и аерозолизирането им по време на атаки“.

Налице са 18 учени, които са работили във „високорискови“ лаборатории, казват анализаторите.

Разузнавателните агенции подозират, че Covid-19 може да е резултат от неволно изтичане от лаборатория в Ухан. Но все още няма доказателства, че вирусът е пуснат умишлено.