„Арда“ победи „Берое“ с 2:0 в мач от 28-ия кръг на Първа лига, игран в Стара Загора.

Тонислав Йорданов откри резултата в 39-ата минута с глава след хубав пас на Деян Лозев. В 76-ата минута отново Йорданов удвои с точен удар от дузпа.

Срещата в Стара Загора не започна на особено високи обороти, като гостите от „Арда“ предпочитаха да играят на контраатаки. Първата добра ситуация се откри пред халфа на гостите Милен Желев, който обаче стреля покрай вратата на Душан Перниш.

В 39-ата минута „Арда“ поведе в резултата. Деян Лозев напредна по десния фланг, стигна почти до аутлинията и центрира към задната греда, където непокритият Тонислав Йорданов с глава реализира за 1:0.

„Берое“ създаде първата си добра възможност за гол чак след час игра, но ударът на Мартин Камбуров от малък ъгъл не намери целта.

В 75-ата минута „Арда“ получи правото да изпълни дузпа. Джунейт Али събори Мартин Костадинов в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Йорданов, който с прецизен удар в долния ляв ъгъл направи резултата 2:0 в полза на „Арда“.

До края на двубоя домакините опитаха да създадат някакъв натиск пред вратата на Иван Караджов, но той не се превърна в нито една реална голова възможност.

В класирането „Арда“ заема четвърто място с 48 точки, докато „Берое“ е шести с 37.