Футболистите на „Дунав“ ще посрещнат днес „Устрем“ /Дончево/ в мач от междинен кръг в първенството на Североизточната Трета лига. Двубоят ще се играе от 17 часа на стадиона в „Здравец“.
По-рано русенският отбор завърши 2:2 като гост на „Черноломец“ /Попово/. Поповчани поведоха през първото полувреме с 2:0, а дунавци изравниха след почивката с попадения на Йордан Димитров. Централният нападател се разписа с глава след центриране на Преслав Петков, а минути преди края на мача бе точен от дузпа.
„Проспахме напълно първите 45 минути. Не бяхме концентрирани и играхме разпиляно. След почивката бяхме по-добри. Уцелихме две греди, Преслав Петков и Симеон Иванов пропиляха чисти положения. Не бива да допускаме такива колебания в представянето си“, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Той засегна и темата с полуфиналния мач от турнира за купата на Аматьорската лига, който трябва да противопостави русенският отбор на терена в Севлиево срещу отбора на „Марек“ /Дупница/.
„Определената дата 19 май не ни устройва. В този ден 8 от нашите момчета ще имат абитуриентски балове. Няма как да тръгнем за мач с половин отбор, затова направихме постъпки за пренасрочване на мача. Надявам се, че ще срещнем разбиране“, обясни Цирков.
„Устрем“ /Дончево/-“Доростол“ /Силистра/ - 3:1, „Спартак“ /Варна/-“Ботев“ /Нови пазар/- 5:0, „Светкавица“ /Търговище/-“Тополи“- 5:0, „Шумен“-“Черноломец“ /Балчик/- 0:1, „Септември“ /Тервел/-“Лудогорец 3“- 1:0.
Класиране
1. „Спартак“         59
2. „Черноморец“    51 
3. „Светкавица“     49 
4. „Септември“     46 
5. „Шумен“        44 
6. „Лудогорец 3“     41 
7. „ДУНАВ“         40 
8. „Черноломец“     38 
9. „Устрем“         38 
10. „Доростол“     29 
11. „Ботев“         21 
12. „Спортист“    20
13. „Тополи“         13 
14. „Кубрат“         8 
15. „Интер“         7